marți, 26 aprilie 2011

Uploaderul filmului The King's Speech pe torrente, arestat de FBI

Persoana care a fost arestata de FBI pentru piraterie pe internet este un actor, Wes DeSoto. El este banuit de autoritatile americane ca ar fi urcat pe trackere celebre, precum Pirate Bay, filmele "The Kings' Speech" si "Black Swan".

Surse citate de publicatia The Wired sustin ca agentii FBI au organizat o perchezitie la locuinta din Los Angeles a actorului Wes DeSoto, care este si membru al Screen Actors Guild, unul dintre cele mai mari sindicate americane din industria filmului si televiziunii.

El este suspectat de federali ca a fost prima persoana care a urcat ("upload") in ianuarie, pe tracker-ul Pirate Bay, filmele de Oscar, "Discursul regelui" si "Lebada neagra".

Autoritatile investigheaza, de asemenea, existenta unei posibile legaturi intre actorul Wes si TiMPE - un binecunoscut grup de uploaderi care activeaza pe site-urile de torente. Astfel, in perchezitia locuintei suspectului, agentii au cautat "inregistrari, documente, programe, aplicatii sau materiale" care sa se refere la TiMPE si Pirate Bay.

DeSoto, care a avut recent un rol mic in serialul "CSI: Crime Scene Investigation", a declarat intr-o interventie telefonica pentru The Wired ca nu are absolut nicio legatura cu grupul de piraterie online TiMP.

"Sunt un nimeni in mediul online al partajarii de fisiere. Aceasta investigatie reprezinta un exces al autoritatilor si o pierdere de bani de la bugetul de stat" - a mai spus el. In schimb, procurorii federali din Los Angeles au refuzat sa faca vreun comentariu legat de acest caz.

In luna februarie a acestui an, o asociatie americana pentru protectia drepturilor de autor a avertizat FBI ca pe site-ul de torente Pirate Bay au fost urcate cinci filme.

"Fiecare dintre aceste cinci filme aveau calitate ridicata si credem ca au fost copiate de pe versiuni 'screener', care sunt impartite membrilor sindicatului Screen Actors Guild" - s-a aratat in reclamatia depusa la FBI.

DeSoto este suspectat ca a folosit pseudonimul "mf34inc" pe Pirate Bay pentru a urca filmele, in luna ianuarie. Deocamdata insa, nu a fost formulata nicio acuzatie oficiala la adresa lui.

via protv.ro

comments

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More