miercuri, 28 octombrie 2009

The Next Door

Biografie

The NextDoor începe treaba pe la sfârşitul anului 2005, începutul anului 2006. Cei doi componenţi ai trupei, Epk aka.Epileptik şi Mc. Cladwm, pornesc la drum cu HipHop Underground/Rap, fiind foarte pasionaţi de tehnicile de MC. Sub aceste influenţe muzicale apar primele piese, primele concerte, show-uri, apariţi media, cât şi televiziune. Între timp apar, încetul cu încetul, modificări legate de influenţele muzicale, se trece pe partea electronică, abordând genuri precum Electrononic/DnB/Trip-Hop/Experimental, dar şi Dub (old electronic reggae school). S-a păstrat, însă modul de a interpreta piesele folosind tehnicile de MC întâlnite in HipHop, ceea ce face din trupa una interesantă. În acest timp au pus bazele unui loc de înregistrat numit Studioul Verde (Green Studio), un studio de proiect de unde vor ieşi urmatoarele materiale. Au urmat concerte prin Targoviste, Bucuresti (in club Suburbia, unde a fost invitat Epk pe compilatia Urmatorii Pasi vol.3 gazduita de Obiektiv Music). Lăsând la o parte celelalte piese, primul material oficial semnat de The NextDoor apare în aprilie 2009, este un maxi single intitulat 1000+1, ce a fost lansat gratuit pe internet şi poate fi găsit pe toate site-urile de specialitate.

Au fost atraşi de muzică, asta au făcut toată copilăria lor. „Noi ascultam foarte multă muzică, câteodată chiar criticam versurile sau liniile melodice. Ne-am gândit să vedem dacă nouă ne-ar ieşi mai bine. Prima piesă s-a intitulat „Gânduri verbale” şi a fost trasă la nişte căşti de calculator, stăteam după fotoliu să evităm ecoul”, povesteşte Alexandru.

La sfârşitul anului 2005 s-au apucat serios de muzică şi au făcut cunoştinţă cu programe mai sofisticate ca „Sony Vegas” sau „Adobe Audition”. „Am zis că dacă vrem să facem ceva serios trebuie să investim în echipament, prima dată am luat un microfon care după prima piesă ne-a părăsit”, spune Claudiu.

„Am aranjat în casă la mine un studio, în debara, se numeşte Green Studio de la un bec verde pe care îl avem înăuntru. În camera mea este mixerul iar în debara studioul unde tragem vocile. Ne-a luat foarte mult să adunăm cartoanele de ouă cu care am izolat fonic studioul. Cu totul ne-a dus la aproape 50 de milioane”, spune Alexandru.

Iata si ultima lor piesa, impreuna cu videoclipul acesteia si 3 linkuri de download

comments

3 comentarii:

salut...sunt interesat de schimb de link...daca vrei lasa un comentariu la mine pe blog ca sa te adaug si eu...ms:)
http://goyetyblog.info

lol:))..cum au ajuns ei la tine pe blog?:)))

De ce sa nu ajunga la mine pe blog? Sunt o trupa buna, deci nu vad de ce nu ar ajunge

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More