miercuri, 13 mai 2009

Fascinanta lume a conceptelor din viitor

Fascinanta lume a conceptelor din viitor

1. Nokia Archive Concept Phone

Nokia Archive va faciliza comunicarea cu alt telefon prin alte cai cum ar fi Wireless, Bluetooth si multe alte facilitati vor sta la dispozitia utilizatorului pentru a usura viata, munca si distractia.2. Sony Ericsson Concept Phone

Sony Ericsson Concept introduce tehnologii ce permit realizarea unui telefon subtire fara sa compromita performantele.Number pad-ul nu mai este iluminat de LED-uri mari ce folosesc mult curent, acum aceastea sunt inlocuite de OLED care sunt subtiri si mult mai eficiente.
In afara de asta, conceptul are o camera CyberShot de 3.2 megapixeli si si se pot implementa si butoane touch-sensitive.


Inca nu s-au anuntat planuri de productie pentru acest telefon, insa firma a declarat ca multe elemente ale acestui telefon se vor gasi pe urmatoarele lor modele.
3. Nokia Aeon concept phone

Se pare ca dupa LG si Samsung, care au venit prima oara cu aceasta solutie, si Nokia vede potential si succes in implementarea sistemului de taste virtuale.Conceptul Nokia Aeon difera de terminalele mobile clasice prin fatul ca dispune de un al doilea touch screen, care inlocuieste functiile clasicelor taste din material plastic.
Mai mult ca sigur Aeon nu va aparea niciodata in comert, totusi telefonul dezvoltat de gigantul finlandez prevesteste un trend care sigur nu ne displace.

4. NEC Tag concept phone

Departamentul de design al companiei a gandit conceptul NEC Tag concept - un telefon ce are mai multe in comun cu Gumby decat cu telefoanele fine si subtiri din ziua de azi.Tag este un concept flexibil care poate fi, spre exemplu, agatat de curea sau infasurat pe bratul utilizatorului.
Interesant la acest concept este faptul ca foloseste un material care retine forma in care este infasurat si senzori care permit telefonului sa-si schimbe forma in functie dimensiunile posesorului sau.Pacat ca modelul tag este doar un concept in momentul de fata, pentru ca altfel ar fi fost telefonul perfect pentru persoanele uituce si impiedicate.

5. Black Box Concept Phone

Black Box conceput de Benq-Siemens foloseste un ecran de tip touchscreen pe post de tastatura si, in functie de ceea ce este accesat, isi schimba instantaneu aspectul meniului.6. Onyx Concept Phone

Cu un display LCD de inalta rezolutie si folosind tehnologia de atingere capacitiva Synaptics, acest dispozitiv doreste sa revolutioneze interactiunea noastra cu un telefon mobil.7. Dark Label Retroxis Phone

Desenat de Lim Sze, telefonul are o carcasa dintr-un policarbonat foarte usor si rezistent si un display de tip OLED (vizibilitate buna si in conditii de lumina puternica), care "se ascunde" atunci cand nu este activ.Acest telefon ne ofera speranta ca vom putea sa achizitionam unul intr-o buna zi.

8. BenQSiemens Snake phone

Designerii de la Benq s-au gandit si la la sexul feminin si au prezentat Snaked. Este un telefon cu aspect de reptila, infricosator intr-un fel, dar foarte la moda, in acelasi timp.Snaked este un mobil destinat femeilor carora le place sportul, avand si senzori care monitorizeaza corpul, pentru a le ajuta pe doamne la mentinerea unor forme atragatoare.

9. CUin5 Concept Cellphone

Telefon este bazat pe touchscreen iar design-ul sau este futuristic.10. Bracelet Phone with Built-in MP3 Player

Designerul Tao Ma a conceput Bracelet Phone in forma de bratara. Cand terminalul primeste mesaj sau un apel, incepe sa vibreze.
Pentru a citi mesajele scoti bratara de pe mana si apesi butoanele confectionate ca din diamante.In afara de asta, handsetul este conceput si cu un MP3 player.

11. Nokia 888 Communicator

Nokia are cu siguranta unele dintre cele mai interesante concepte de telefoane.Modelul futurist 888 Communicator a fost desenat de Tamer Nakisci si a castigat premiul pentru design al Nokia (Nokia Design Award).
Mobilul foloseste baterii lichide, touchscreen flexibil si are o carcasa sensibila la atingeri.

12. Sky "Sleak n Slim"

"Sleek & Slim" de la SKY este un alt concept care se bazeaza pe tehnologia touchscreen.Telefonul are o tastatura care este iluminata discret si un design minimalist, foarte la moda.

13. Asus Aura

Aura este produs de catre compania ungara Egy Studio pentru o firma taiwaneza.Este in mod cert inspirat din iPhone cu toate ca dispune de unele inovatii interesante precum modulul de navigatie cu taste pentru aceasta functie.
De asemenea, dispune de tastatura tip QWERTY, de ajutor pentru cei care trimit frecvent mesaje de tip text.

14. What You See is What You Get

Majoritatea telefoanelor mobile cu camera necesita trecerea printr-un ecran LCD a imaginii pentru a putea vedea ceea ce dorim sa fotografiem inainte de a face o poza.Desenat de Pei-Hua Hang, numele mobilului vine de la faptul ca acest telefon nu foloseste display-ul ca vizor pentru o fotografie ci o rama transparenta.
Interactiunea cu mobilul se face prin intermediul unui touchscreen.

15. TripleWatch

TripleWatch desenat de Manon Maneenawa este un mobil care se foloseste de o tehnica "triple flip" care permite utilizatorului sa-l transforme intr-un ceas sau intr-un telefon, in functie de preferinta.Cand este folosit ca ceas de mana, telefonul suporta Bluetooth si are un buton pentru speaker care-i permite celui care-l foloseste sa raspunda la apeluri si sa inchida chiar si in timp ce conduce autoturismul.

comments

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More