miercuri, 20 mai 2009

Evolutia telefoniei mobile

Card Mobile Phone a fost prezentat pentru prima data la CTIA 2009 si este un terminal care are dimensiunile unui card de credit.
Cu o grosime de doar 0,58 mm, telefonul este un dual-band GSM/GPRS fiind produs de compania Real Phone Card.
Dispozitivul nu are tastatura, formarea numerelor apelate putand fi facuta printr-o tastatura on-screen.


In afara de asta, telefonul-card permite utilizatorului sa formeze numere prin comanda vocala.
Pe langa toate acestea, handsetul ofera posibilitatea de a scrie mesaje si este rezistent la apa, iar bateria sa ofera pana la 200 de minute de convorbire.
Card Mobile Phone va fi disponibil in iunie sau iulie in India si apoi in SUA in doua variante: cu ecran monocolor sau cu ecran color.


Sony Ericsson S312 - un cameraphone ieftin si simplu

Staff-ul Sony Ericsson a anuntat lansarea unui nou telefon low-end denumit S312 care vine cu o camera de 2 megapixeli si functii foto destul de avansate.
Sony Ericsson S312 suporta conectivitate GSM/GPRS/EDGE si dispune de un ecran TFT rezistent la zgarieturi, cu o diagonala de 2 inci si o rezolutie de 177 x 220 pixeli.


In afara de asta, terminalul soseste cu o camera de 2 megapixeli, incluzand un zoom digital de pana la 2.5x, tasta dedicata pentru captura video, shortcuturi iluminate care ofera acces la functiile camerei, blitz video si foto, suport pentru printare PictBridge si functia Photo fix.
Printre specificatiile lui S312 se numara USB, Bluetooth, un media player, un egalizator, functiile PlayNow si TrackID, precum si suport Bluetooth Stereo A2DP plus playback MP3/AAC.
La capitolul divertisment, beneficiezi de jocuri 3D, suport Java, radio FM cu RDS si vizualizarea clipurilor video.Memoria dispozitivului este de 15 MB, iar spatiul de stocare poate fi marit prin intermediul unui Memory Stick Micro M2.
Handsetul masoara 100 x 46 x 12.5 mm si cantareste 80 de grame, iar bateria sa va rezista la 8 ore de convorbire si 400 de ore in standby.
Sony Ericsson S312 va sosi pe piata in cel de-al doilea trimestru al acestui an.


BBC si IA Technology - un "secret mobil"

Pana la sfarsitul acestui an BBC urmeaza sa lanseze un telefon top secret, realizat in colaborare cu IA Technology.
Se pare ca noul terminal va avea incorporat un sistem de recunoastere a vocii extrem de performant.
Un alt aspect interesant este faptul ca handsetul va folosi portalul de Internet Zumba Lumba, care realizeaza un back-up integral al contactelor posesorului telefonului mobil.

Astfel, in cazul in care telefonul este furat, hotul nu va avea acces la aceste informatii.
Telefonul va aparea cel mai probabil in luna decembrie a acestui an, dar din moment ce este vorba de un proiect atat de secret, este posibil sa fie accesibil unui segment restrans de consumatori.
Specificatiile tehnice sunt inca necunoscute.

comments

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More